Klima Temizliği Nasıl Yapılır?

Klima temizliği önemlidir çünkü kirli bir klima sadece havayı temizlemez, aynı zamanda sağlığınızı da tehdit edebilir. Klimanızı belirli aralıklara profesyonel ekiplerden yardım alarak temizletmeniz ortamdaki havanın kalitesini de etkileyeceği için ciddi derecede önem arz etmektedir.

Klimanızı temizlemek için aşağıdaki adımları uyguluyoruz.

Güç Kaynağını Kesiyoruz.

Klimayı temizlemeye başlamadan önce, elektrik bağlantısını kesmek önemlidir. Bu, kazara bir elektrik çarpmasını önler. İlk olarak elektriği kesiyoruz.

Filtre Temizliği veya Değişimi

Klima filtrenizi düzenli olarak temizleyin veya değiştirin. Bu, hava akışını ve klimanın verimliliğini artırır. Filtreler genellikle klimanın ön panelinde bulunur ve kolayca çıkarılabilir. Bunu siz de yapabilirsiniz.

Dış Ünite Temizliği

Dış ünite, klimanın dış kısmıdır ve toz, yapraklar ve diğer kirleticilerle hava akışı engellenebilir. Bir fırça veya hortum kullanarak dış ünitedeki toz ve kirleri temizliyoruz. Eğer kendi çabanızla yapacaksanız sizler de bu işi kolayca halledebilirsiniz ancak dış üniteyi temizlemek için herhangi bir kimyasal kullanmayınız.

İç Ünite Temizliği

İç ünite, klimanın iç kısmıdır ve burada da toz ve kir birikebilir. İç üniteyi temizlemek için öncelikle ön paneli çıkarıyoruz ve ardından klima temizliği için kullandığımız bir fırça veya vakum kullanarak tozları ve kirleri dikkatlice temizliyoruz. Daha sonra, klima temizleme ilacı ile iç üniteyi dikkatlice siliyoruz. İç ünite elektronik parçaların yoğun olduğu bölümdür bu nedenle iç ünite temizliğini kendiniz yapmak isterseniz daha dikkatli olmalısınız. Herhangi bir sıvı temasında elektronik parçalara zarar vererek daha büyük masrafa yol açabilirsiniz. Bu nedenle, klima temizliği için profesyonel Mersin klima servisi firmamızdan destek almanızı tavsiye ediyoruz.

Drenaj Kontrolü

Klimanın drenajı düzgün çalışmazsa, iç ünite içinde su birikmesine neden olabilir. Bu nedenle, klima temizliği ve bakımı öncesi drenaj hattını kontrol ediyoruz ve varsa tıkanıkları gideriyoruz.

Profesyonel Klima Bakımı

Klimanın temizliği ve bakımı için profesyonel bir firmadan yardım almak sizin için en iyisi olacaktır. Özellikle farklı markalara sahip klimalar daha karmaşık bir yapıya sahip olduğu için basit bir temizleme işlemi yüzünden daha büyük masraflara yol açabilirsiniz. Bu nedenle Mersin klima bakım ve temizliği için işin uzmanı olan firmamızdan ekonomik fiyatlı destek alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top